dissabte, 8 de novembre del 2008

Sostiene Pereira

Proper llibre a llegir: Sostiene Pereira, d'Antonio Tabucchi (nascut a Itàlia al 1943 considerat el millor escriptor italià de la seva generació). Cinc cèntims de la contraportada: Pereira, un periodista portugués dedicat durant tota la seva vida a la secció de successos, rep l'encarrèg d'escriure la pàgina de cultura d'un diari mediocre. Adaptada al cinema per Faenza i protagonitzada per Marcello Mastroianni.

EDITORIAL ANAGRAMA, Barcelona, 1995. 182 pàgs.

En català: Afirma Pereira, BUTXACA 62. 188 pàgs

Propera reunió: DIVENDRES, 5 DE GENER, A LES 20.30, A LA TETERIA CATAR.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

veig no està encara l'acta del Sostiene o Afirma Pereira. Donat que no vaig anar a la reunió pertinent i ja he acabat el llibre dir que, tot i que la lectura ha estat en diferents ocasions interrompuda, el fil d'aquesta novel·la no l'he perdut i m'agradat molt, la delicadessa i senzillessa d'explicar la situació política a la Dictadura de Salazar (dictadura que malauradament no en tinc gaire coneixement). La millor part del llibre, el final i la nota final de l'autor. Final previsible però no en la seva totalitat. Bé, com tampoc ser escriure gaire bé dono la meva puntuació: 4. Gràcies i espero un any 2009 amb al menys unes 11 lecture més del Tarraconats!!

Anònim ha dit...

Fe d'errates: "Veig", volia dir "tampoc sé escriure", "11 lectures" això passa per escriure ràpid i no revisar l'ortografia... perdoneu si hi ha més errades!!